Verantwoord shoppen

Mode is een branche waarin veel wordt verspild of afgedankt. Wij willen daar graag een beetje tegenwicht in bieden. Dus geen producten die alleen “dit seizoen” in de mode zijn, maar dusdanig onderscheidende kleding dat het buiten de heersende mode valt, of zulke sterke basics dat het altijd goed is (en lang mee gaat!). Verantwoord dus.

Daarnaast zoeken (en vinden) we steeds meer merken die op een verantwoorde manier omgaan met grondstoffen en mensen. Gelukkig zijn er meer en meer bedrijven die inzien dat het anders moet (en kan). Met nieuwe technieken komen er ook nieuwe manieren om stoffen te maken die minder milieubelastend zijn en waardoor de mensen die het maken niet (of minder) hoeven te werken met ongezonde chemicalien.

De merken die wij verkopen, produceren hun kleding op een kleinschalige manier. Dat betekent dat zij goed zicht hebben op de productie (geen gedoe met onderaannemers e.d.) en er op toe kunnen zien dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn en er bijvoorbeeld geen kinderarbeid aan te pas komt.

Sommige merken gaan nog een stapje verder en sluiten zich aan bij diverse certificeringen om te bewijzen dat ze fairtrade of mileubewust produceren. Voorbeelden van dit soort certificeringen zijn het GOTS label (o.a. voor biologisch katoen), Made By en Fairwear Foundation.

Karin van Boggelen  van Art Den Bosch heeft een AED in haar winkel

“Winkel ART eerste met AED”
Karin van Boggelen beschikt sinds dit weekend over een AED en hoopt dat mensen haar AED in de Kolperstraat weten te vinden. Zo wil ze veilig én verantwoord shoppen mogelijk maken.